top of page

Wat is FKC? 

'Fundamentele kinesiologische communicatie' is een methode ontwikkeld door Dr. Kristien Mechelmans. Via deze techniek kunnen we communiceren met het wetende deel van jou of je gids. Hierdoor kunnen we te weten komen op welke domeinen de problemen zich situeren, om die dan laag per laag aan te pakken.

Lees je niet graag tekst en heb je geen tijd om naar een uitgebreide infoavond te kijken, kijk dan dit korte introductie filmpje gemaakt door Dr. Kristien Mechelmans:  

 

Fundamenteel 

Enerzijds gaan we opzoek naar de oorzaak van je klachten. Hierdoor verhinderen we dat de klacht terug komt of dat je lichaam een andere klacht gaat ontwikkelen als je symptoom onderdrukt wordt. 

Daarnaast werken we eerst aan 'je fundament'. Dat is, naar analogie van een huis, de stevige basis van je gezondheid. Als je fundament scheef staat, heeft het weinig zin om te werken aan de problemen in je huis en is het normaal dat er veel in je huis niet goed gaat. 

Kinesiologische communicatie

Ik communiceer via een spiertest met je wetende deel of je gids. Dit doe ik met mijn eigen pink-duim-cirkel terwijl ik in contact sta met jou. Ik krijg hierdoor een 'zwak' of 'sterk' spierantwoord. We gebruiken dit spierantwoord in een cascade van vragen om zo een weg te banen op zoek naar het juiste antwoord. We communiceren met je wetende deel, het deel van jou dat alles over je weet. Je kan het vergelijken met een harde schijf met daarop alle info van jou, en dus ook over je klacht, je ziekte, je probleem. Een gids heeft nog een groter overzicht.  

  • YouTube

Wat aanpakken?

.Met FKC werken we biochemisch, structureel, emotioneel en energetisch. In een gezond lichaam zijn deze 4 domeinen in balans.

Biochemisch

Met biochemisch bedoelen we al de stofjes waaruit je lichaam is opgebouwd en al de chemische omzettingen die hiermee gepaard gaan. Dit kan gaan over je vitaminen en mineralen, je hormonen, je vertering,.... Zo kunnen we nagaan waar het oorspronkelijke tekort zit en dit corrigeren met supplementen. Daarnaast werken we aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.. Hierdoor is het niet nodig om elk biochemisch systeem waar iets fout loopt te corrigeren en verminderen we drastisch het aantal supplementen dat je dient te nemen  en moet je deze vaak maar kortstondig nemen.

 Een FKC-hulpverlener werkt enkel met degelijke supplementen die individueel voor jou getest worden. Daarnaast kan een FKC-hulpverlener gepersonaliseerd voedingsadvies geven, rekening houdend met je tekorten en voedings-intoleranties..

Structureel

 Op structureel vlak kan een FKC-hulpverlener oa. op een zachte manier wervels, schedel, bekken, ledematen… weer in balans brengen. Ook herstellen we ‘injuries’. Dit zijn oude kwetsuren die nog steeds een stressreactie veroorzaken in je lichaam.

Emotioneel

Niet alleen je emoties, maar ook je traumadelen, je overlevingsmechanismen, je alarmknoppen in je reptielenbrein, je beperkende overtuigingen, je relaties,… vallen onder dit domein. Op emotioneel vlak werken we met bloesems en fundamentele emotionele transformatie-technieken (FETT). Veel van je huidige emoties wegen zwaar door de oude lagen die eraan gekoppeld zijn. Met een FETT zoeken we waar het trauma of de emotie vandaan komt en herprogrammeren dat of koppelen de invloed daarvan op je leven los. Het is van fundamenteel belang om niet alleen het probleem te benoemen, maar daarnaast het probleem ook op een wezenlijk niveau aan te pakken.

Energetisch

We werken op meerdere uiteenlopende oorzaken van je energietekort en energielekken, zoals je slaapproblemen of een geblokkeerde chakra. Hierbij maken we gebruik van oa. acupressuur. Zo verbeteren we de acupunctuurpunten en meridianen zonder naalden te gebruiken.

Het werken met FKC is echt waardevol. Elke dag helpen we zoekende mensen met hun onbegrepen klachten: acute of lang aanslepende, vage of hevige, beperkte of uitgebreide… Iedereen kan met elke klacht bij ons terecht. Al in de eerste sessie kan een FKC-hulpverlener je vertellen wat hij of zij jou kan bieden: welke klachten we zeker kunnen aanpakken en op welke termijn. We kunnen natuurlijk niet ‘alles’. We vertellen eerlijk wat we niet kunnen aanpakken, waar er onherstelbare schade zit, of waar even een andere hulpverlener nodig is. 

Wil je graag nog meer weten? Kijk dan de infoavond van Dr. Kristien Mechelmans: 

  • YouTube

Introductie filmpje in het Engels:

  • YouTube
bottom of page